Nötkött

Här på Dillö föder vi upp våra köttdjur enligt KRAVs regelverk. Dessutom så föds de upp på endast gräs och ensilage.

Hela sommarhalvåret går de och betar på sjönära naturbetesmarker och på vinterhalvåret går de lösa inomhus med fri tillgång till ensilage. Då djuren inte får något kraftfoder blir köttet extra nyttigt och rikt på Omega 3.

  • Kossa i hagen Dillö Västergården
  • Närproducerat kött Dillö Västergården
  • Kossor i hagen vid Vänern Västergården Dillö
  • Kylbil närproducerat nötkött

När det är dags för slakt, kör vi själva djuren till Ekbackens Gårdsslakteri i Lerdala. Djuren och köttet veterinärbesiktigas enligt alla regler. Därefter bäckenhängs köttet i 14 dagar. Bäckenhägning ger mörare kött då slaktkroppen får hänga i ”naturlig” ställning. Sen är det dags för styckning och malning av färs. Köttet packas i lådor där varje styckningsdetalj är märkt. Allt är benfritt styckat.

Köttet kan beställas i:

  • 1/8 vilket motsvarar ca 25-28 kg
  • 1/4 vilket motsvarar ca 50-55 kg
  • osv

Beställer man 1/4 får man 1/2 av alla styckdetaljer och ca 27 kg nötfärs. Samma fördelning gäller alla storlekar.

Pris: 145kr/kg  Köttet ligger uppmärkt i låda och färsen är mald, förpacka själv. Man kan även välja att få köttet vacuumpackat och klart att stoppa i frysen, priset är då 155:-/kg. Allt är benfritt styckat så allt man betalar för är kött. Ben kan man få utöver om så önskas.

Betalning sker mot faktura 10dgr. Swish eller bg.

Vi hämtar vid slakteriet och kör ut till kunder runt Mariestad, övriga kunder hämtar i Lerdala, eller så möts vi på lämpligt ställe utmed vägen.

Nästa slakt och leverans:  Vi slaktar kontinuerligt under hela året utom i juli, så det går bra att höra av er på 0733-904125 så bestämmer vi lämplig lev.dag.

Vill du prova lite kött innan beställning så är du välkommen till Gårdsbutiken Dillö för att köpa en bit kött. Eller beställ i Rekoringarna. Vi är med i Mariestad, Skövde, Töreboda, Hova-Gullspång, Karlsborg. Har du frågor eller vill beställa kontakta Madeleine 0733-904125.

Välkommen att beställa kött från oss!