Nötkött

Här på Dillö föder vi upp våra köttdjur enligt KRAVs regelverk. Dessutom så föds de upp på endast gräs och ensilage.

Hela sommarhalvåret går de och betar på sjönära naturbetesmarker och på vinterhalvåret går de lösa inomhus med fri tillgång till ensilage. Då djuren inte får något kraftfoder blir köttet extra nyttigt och rikt på Omega 3.

  • Kossa i hagen Dillö Västergården
  • Närproducerat kött Dillö Västergården
  • Kossor i hagen vid Vänern Västergården Dillö
  • Kylbil närproducerat nötkött

 

När det är dags för slakt, kör vi själva djuren till Hultets Gårdsslakteri i Lerdala. Djuren och köttet veterinärbesiktigas enligt alla regler. Därefter bäckenhängs köttet i 14 dagar. Bäckenhägning ger mörare kött då slaktkroppen får hänga i ”naturlig” ställning. Sen är det dags för styckning och malning av färs. Köttet packas i lådor där varje styckningsdetalj är märkt. Allt är benfritt styckat.

Köttet kan beställas i:

  • 1/8 vilket motsvarar ca 30 kg
  • 1/4 vilket motsvarar ca 60 kg
  • osv

Beställer man 1/4 får man 1/2 av alla styckdetaljer och ca 30 kg nötfärs. Samma fördelning gäller alla storlekar.

Pris: 120kr/kg. Betalning sker mot faktura 10dgr.

Vi hämtar vid slakteriet och kör ut till kunder runt Mariestad, övriga kunder hämtar i Lerdala.

Nästa slakt och leverans: v. 44-45

Vill du prova lite kött innan beställning så är du välkommen till Dillö för att köpa en bit kött. Har du frågor eller vill beställa kontakta Madelen.

Välkommen att beställa kött från oss!